הוראות הכנה
מרכיבים
1 חסה מופרדת לעלים ושטופה
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
חצי ק"ג בשר בקר טחון
1 עגבנייה קצוצה
6 כפות שמן
חצי כוס אורז
1 כפית מלח
1 בצל פרוס
1 עגבנייה פרוסה
1 כף רסק עגבניות
רבע כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
רבע כפת פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מחממים מחצית מהשמן במחבת. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה יחד. מוסיפים את האורז ומטגנים יחד. מוסיפים את העגבנייה הקצוצה ומטגנים עוד דקה ביחד. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים יחד תוך כדי פירור הבשר הטחון לפירורים כדי שלא ישארו גושים. מוסיפים את הפטרוזיליה, המלח, הכורכום, הפפריקה והפלפל השחור ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כחמש דקות יחד. מסירים מהאש ומצננים.
חולטים את עלי החסה. יוצקים את שארית השמן לסיר. מניחים מעל את הבצל. מניחים מתערובת הבשר על עלה חסה ומגלגלים לקבלת ממולא. חוזרים על הפעולה עד שנגמרים העלים או המלית. מניחים את הממולאים בסיר בצפיפות אחד לשני. מפזרים מעל את העגבנייה הפרוסה. מדללים את הרסק במעט מים ויוצקים מעל הכל. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש לבישול למשך כשעה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון