"מאפינס"- עוגיות אישיות אפויות בתבנית שקעים (12 שקעים) או בתבניות קטנות חד פעמיות. brהמלוי המוצע כאן הוא חמוציות. אך אפשר לשנות ולגוון ע"י תוספות כמו אורנצ'י br(קליפות הדרים מסוכרות), צימוקים אגוזים וכו'. כל תוספת יכולה להיות עצמאית או משותפת br עם עוד תוספות. במקרה של ערבוב סוגים, יש לשמור על המשקל הכללי -50 גרם.
|
|
"מאפינס"- עוגיות אישיות אפויות בתבנית שקעים (12 שקעים) או בתבניות קטנות חד פעמיות. brהמלוי המוצע כאן הוא חמוציות. אך אפשר לשנות ולגוון ע"י תוספות כמו אורנצ'י br(קליפות הדרים מסוכרות), צימוקים אגוזים וכו'. כל תוספת יכולה להיות עצמאית או משותפת br עם עוד תוספות. במקרה של ערבוב סוגים, יש לשמור על המשקל הכללי -50 גרם.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 כוס קמח מלא תופח
1/3 כוס סוכר חום בהיר
2 גביעי יוגורט בטעם פרי
50 גרם חמוציות (או צימוקים, או אגוזים שבורים או תערובת שלהם- סה"כ 50 גרם)
2 ביצים
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה ל-170°C.
משמנים היטב תבנית שקעים גדולה. בקערה גדולה מערבבים את הקמח והסוכר. בקערה אחרת טורפים את היוגורט עם הביצים ומוסיפים לתערובת הקמח. מפזרים מעט קמח על חמרי המילוי ומערבבים (צפוי זה מקטין את צניחת הפירות לתחתית העוגיה) מקפלים את תערובת המלוי ועיסת הבצק עד שחמרי המלוי נבלעים פנימה באופן אחיד. מחלקים, באופן שווה, את התערובת ל 12 השקעים של התבנית ואופים 30 דקות (או עד שמזהיב).
מגיש:
מקור: רותי קינן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון