הוראות הכנה
מרכיבים
250 גר עדשים כתומות
8 כוסות מרק עוף - וכן, אפשר מרק ממים ואבקת מרק עוף, למי שזה לא מפריע.
½ כפית כורכום
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות.
250 גר' חזה עוף חתוך לקוביות של 1X1 ס"מ, מתובל במלח ופלפל שחור.
מלח, פלפל שחור
7 שיני שום קלופות
1 קוביית זנגוויל בגודל 3X3 ס"מ קלופה וקצוצה גס
1 כפית כמון טחון
1 כפית כוסברה יבשה טחונה
צ'ילי - לפי הטעם
מיץ מחצי לימון
¼ כוס + 1 כוס מים
3 כפות שמן זית
לקישוט - כוסברה קצוצה.
אופן ההכנה
מביאים להרתחה את המרק, העדשים, והכורכום, ומוסיפים לבשל על אש קטנה כחצי שעה.
מוסיפים את קוביות תפוח האדמה, ומבשלים 30 דקות נוספות.
בנתיים, את הזנגוויל, השום רבע כוס מים, מעבדים למרקם של משחה חלקה, ומוסיפים לה את הכמון, הכוסברה והצ'ילי.
שכשהמרק מוכן מעבירים מרסקים למחית באמצעות מוט או מעבד מזון, ומעבירים לקערה.
באותו סיר, שנוגב קלות, מטגנים בשמן את המשחה שיצרנו. יוצקים את השמן מוסיפים את משחת התבלינים ומטגנים/מערבבים, עד להשחמה קלה [כ-3 דקות].
מוסיפים את נתחי העוף וממשיכים בטיגון/עירבוב, רק עד שמשנה צבע ללבן.
מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה, ומבשלים 3 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה.
מחזירים את המרק לסיר ומוסיפים את מיץ הלימון. מביאים לבעבוע טרום רתיחה, מתקנים תיבול.
בהגשה מפזרים עלי כוסברה קצוצה מלמעלה.
מגיש:
מקור: סיינפלד
שתף את המתכון