חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוליגטוני - מרק עדשים הודי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הפרק בסיינפלד היה מטורף. המרק משגע, ויש לו גרסאות רבות. את זו אהבתי.
מוליגטוני - מרק עדשים הודי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הפרק בסיינפלד היה מטורף. המרק משגע, ויש לו גרסאות רבות. את זו אהבתי.
הוראות הכנה
מרכיבים
250 גר עדשים כתומות
8 כוסות מרק עוף - וכן, אפשר מרק ממים ואבקת מרק עוף, למי שזה לא מפריע.
½ כפית כורכום
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות.
250 גר' חזה עוף חתוך לקוביות של 1X1 ס"מ, מתובל במלח ופלפל שחור.
מלח, פלפל שחור
7 שיני שום קלופות
1 קוביית זנגוויל בגודל 3X3 ס"מ קלופה וקצוצה גס
1 כפית כמון טחון
1 כפית כוסברה יבשה טחונה
צ'ילי - לפי הטעם
מיץ מחצי לימון
¼ כוס + 1 כוס מים
3 כפות שמן זית
לקישוט - כוסברה קצוצה.
אופן ההכנה
מביאים להרתחה את המרק, העדשים, והכורכום, ומוסיפים לבשל על אש קטנה כחצי שעה.
מוסיפים את קוביות תפוח האדמה, ומבשלים 30 דקות נוספות.
בנתיים, את הזנגוויל, השום רבע כוס מים, מעבדים למרקם של משחה חלקה, ומוסיפים לה את הכמון, הכוסברה והצ'ילי.
שכשהמרק מוכן מעבירים מרסקים למחית באמצעות מוט או מעבד מזון, ומעבירים לקערה.
באותו סיר, שנוגב קלות, מטגנים בשמן את המשחה שיצרנו. יוצקים את השמן מוסיפים את משחת התבלינים ומטגנים/מערבבים, עד להשחמה קלה [כ-3 דקות].
מוסיפים את נתחי העוף וממשיכים בטיגון/עירבוב, רק עד שמשנה צבע ללבן.
מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה, ומבשלים 3 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה.
מחזירים את המרק לסיר ומוסיפים את מיץ הלימון. מביאים לבעבוע טרום רתיחה, מתקנים תיבול.
בהגשה מפזרים עלי כוסברה קצוצה מלמעלה.
מגיש: גן-עדן
מקור: סיינפלד
שתף את המתכון