הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם קמח
2 כפיות אבקת אפייה
מעט מלח
50 גרם סוכר
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 חלמון
1 חלבון
125 מ"ל חלב
מעט סוכר
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר. מוסיפים את החמאה ולשים ביחד לקבלת פירורים. מקציפים את הביצה והחלמון לקבלת קצף רך. יוצקים לחלב, מערבבים קלות יחד ומוסיפים לתערובת הקמח. מעבדים את הבצק לכדור מוצק. מרדדים על משטח עבודה מקומח לעובי של 2 ס"מ. חותכים עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ. מניחים את העיגולים בתבנית משומנת היטב במרק של 2.5 ס"מ האחד מהשני. מקציפים מעט את החלבון בעזרת מזלג ומברישים אותו על החלק העליון של הבצק. זורים מעל מעט סוכר. אופים כ-15 עד 20 דקות במרכז תנור שחומם מראש ל-220 מעלות להשחמה קלה.
מגישים מיד עם חמאה, קצפת או שמנת וריבה.
מגיש:
מקור: קולינריה אירופה
שתף את המתכון