הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק
6 כליות כבש ללא שומן עוטף פרוסות דק
250 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק
3 בצלים חתוכים לטבעות
6 פרוסות כתף כבש בעובי 2 ס"מ
6 צדפות אויסטר ללא הצדף
2 כפות שבבי חמאה (חמאה קשה קרה ומגורדת)
1 כף פטרוזיליה קצוצה
500 מ"ל מים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
מרפדים תבנית עמוקה משומנת היטב בשליש מפרוסות תפוחי האדמה. מניחים מעל 3 פרוסות כבש ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים מחצית מהפטריות, הבצל,הצדפות והכליות. מניחים מעל שליש נוסף של תפוחי האדמה. מניחים מעל את יתרת הכבש ומבלים במלח ופלפל. מניחים מעל את יתרת הבצל, הפטריות, הצדפות והכליות. מניחים שכבה אחרונה של תפוחי אדמה. מוסיפים את המים. מפזרים מעל את שבבי החמאה. מכסים ואופים במרכזו של תנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 90 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים 30 דקות נוספות.
לפני ההגשה מפזרים מעל פטרוזיליה.
מגיש:
מקור: קולינריה אירופה
שתף את המתכון