הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם פרחי כרובית
250 גרם עגבניות ירוקות
500 גרם בצל לבן
200 גרם בצל יבש
250 גרם מלח
1 כפית מלח
500 גרם מלפפונים קטנים קלופים
1 כף צלפים
חצי כפית זרעי סלרי
125 גרם חמאה
25 גרם קמח
100 גרם סוכר
500 מ"ל חומץ
1 כף כורכום
2 כפות אבקת חרדל
אופן ההכנה
ממיסים 250 גרם מלח ב-4 ליטרים מים. מניחים את הכרובית, העגבניה והבצלים בסיר אחר ויוצקים עליהם את המים המומלחים. משהים במקום קריר 24 שעות. מסננים.
מוסיפים לירקות הללו את המלפפונים, הצלפים, זרעי הסלרי והמלח הנותר. מכסים ב-1 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות ומסננים. מעבירים לקערה.
מכינים רביכה מהחמאה, החומץ והקמח ומבשלים על סף רתיחה כ-3 דקות. מוסיפים סוכר, כורכום ואבקת חרדל. יוצקים מחצית מהנוזל על הירקות ומשהים בטמפרטורת החדר ל-24 שעות. מוסיים את שארית הנוזלים, בוחשים, מצננים ומגישים.
מגיש:
מקור: קולינריה אירופה
שתף את המתכון