הוראות הכנה
מרכיבים
בשר בקר , ניתן מספר 5 או פרוסות מוכנות
בצל
2-3 גזרים
פלפל
מלח, לפי הטעם
פפריקה מתוקה
פלפל ירוק או אדום
3 עגבניות
שורש -פטרוזיליה או כל שורש אחר לבישול, לא חובה
פלחי שום
תפוחי אדמה
אופן ההכנה
מטגנים בסיר בצל קצוץ ותוך כדי, מוסיפים גרר של שני גזרים. מוסיפים הבשר (ניתן ישר מהמקפיא) ומטגנים אותו קלות מכל הצדדים. בוזקים על הבשר פפריקה מתוקה בנדיבות, עוד רצועות של גזר, רצועות של פלפל חי, מעט פלפל שחור ומלח, לפי הטעם. מוסיפים מים רותחים שיכסו כמעט את הבשר.ניתן להוסיף שורש מקולף,אחד או שניים, לפי הטעם. מוסיפים פלחי שום או שבבי שום לפי הטעם, קוביות של עגבניות ושוב זורים מסביב פפריקה מתוקה. ניתן לסדר סביב הבשר חצאים או רבעים של תפוחי אדמה שנבזקו עליהם מלח, פפריקה, ואם רוצים :שום באבקה .
מבשלים על אש נמוכה כשלוש עד ארבע שעות, תלוי בבשר (אם היה קפוא) ובטעם, הופכים מדי פעם ומוסיפים מים כדי שיהיה מספיק רוטב עשיר. הבשר צריך להיות בסופו של דבר רך מאוד. בסיום הבישול, ניתן להמתין מעט ואז לפרוס לפרוסות ולהגיש או לשמור במקרר ולחמם .
מגיש:
מקור: הונגרי
שתף את המתכון