חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוס פטל שחור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוס פטל שחור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם פטל שחור שטוף
50 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון
מעט פחות מ-2 כפיות אבקת ג'לטין
70 מ"ל שמנת
1 חלבון
אופן ההכנה
מחממים את הפטל עם סוכר ומיץ לימון על אש נומכה כעשר דקות. מצננים. מועכים דרך מסננת דקה לקערה. מערבבים את הג'לטין עם שתי כפות מים בכוס ומשהים לחמש דקות. בוחשים את הג'ולטין בכוס בתוך בן-מארי עד להמסה מלאה. בוחשים את הג'לטין המומס באיטיות אל תוך הפטל.
מקציפים (בנפרד) שמנת וחלבון לקצף יציב כל אחד. כאשר מחית הפטל מתחילה להתייצב מקפלים פנימה תחילה את השמנת ולאחר מכן את החלבון. מעבירים לקעריות אישיות ומכניסים למקרר למספר שעות.
מגישים מעוטר בקצפת וגרגרי פטל שלמים.
מגיש: dylam
מקור: קולינריה אירופה
שתף את המתכון