חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד שזיפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון באדיבות קמיל רופ, קונדיטורית המסעדה הקטנטונת והשרמנטית של חנות brהספרים הידועה "Books for Cooks" בלונדון, בה מכינים עוגות נהדרות , מהטובות בעיר.
עוגת שוקולד שזיפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון באדיבות קמיל רופ, קונדיטורית המסעדה הקטנטונת והשרמנטית של חנות brהספרים הידועה "Books for Cooks" בלונדון, בה מכינים עוגות נהדרות , מהטובות בעיר.
הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם שוקולד מריר קצוץ (50% מוצקי קקאו)
225 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר חום בהיר (225 גרם)
4 ביצים מופרדות
100 מ"ל רום כהה (1/3 כוס + 2 כפות)
200 גרם שקדים טחונים דק
1 כפית אבקת אפיה מנופה
250 גרם שזיפים מיובשים מגולענים, חתוכים לחתיכות גסות
1 כף קמח (8 גרם)
אבקת סוכר לקישוט (לא הכרחי)/או כדור גלידת וניל
הכלים:
תבנית קפיצים בקוטר 24 ס"מ משומנת.
אופן ההכנה
1.מחממים את תנור האפיה לחום בינוני נמוך (170°C ).
2.ממסים את השוקולד בקערה מעל לסיר עם אדים (בן מרי). מסירים את הקערה מן האש ומניחים בצד לצינון.
3. במיכל מעבד מזון מקציפים את החמאה עם הסוכר החום, במשך כמה דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
4. מוסיפים פנימה את החלמונים, בזה אחרי זה, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הרום והשוקולד המומס. לאחר מכן מוסיפים את השקדים הטחונים ואבקת האפייה, ומעבירים את התערובת לקערה גדולה.
5. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים במהירות בינונית נמוכה לקצף רך. מגבירים למהירות בינונית ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מקפלים את הקצף לתערובת העוגה ב-2 פעמים.
6. בקערה בינונית , מערבבים את חתיכות השזיפים עם הקמח עד שהם מצופים לגמרי בקמח.
מקפלים אותם לתערובת העוגה.
7. מעבירים לתבנית ואופים כ-45 דקות או קצת יותר , עד שקיסם עץ המוחדר במרכז העוגה יוצא כמעט נקי. מעבירים סכין קטנהוחדה סביב הדפנות להפריד את העוגה ומצננים צינון מלא
בתבנית על רשת.
בוזקים אבקת סוכר מעל לקישוט או מגישים עם כדור גלידת וניל.
בתיאבון.
מגיש: amitsur
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון