חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל טלה ושזיפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל טלה ושזיפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר טלה (שוק או כתף)
1 בצל קצוץ
200 גר' שקדים שבורים
3 כפות שמן זית
1 כף גדושה קמח
מיץ משני לימונים
2 כפות סוכר
½ ק"ג שזיפים
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס מים
אופן ההכנה
1. חותכים קוביות קטנות של בשר הטלה, ומשרים לשעה עם מלח ופלפל ומיץ מלימון אחד (מערבבים מדי רבע שעה). מסננים את הבשר ושומרים את נוזלי המשרה להמשך.
2. מטגנים את קוביות הבשר בשמן זית, מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב עד שקוביות הבשר מצופות היטב בקמח ושחומות.
3. מוסיפים את נוזלי ההשריה וחצי כוס מים. מכסים ומבשלים למשך כ-40 דקות.
4. מוסיפים את השקדים והשזיפים, מכסים וממשיכים לבשל על גבי להבה בינונית עד לריכוך מלא של הבשר והשזיפים.
5. מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון מהלימון השני.
מגיש: יוסף ל
מקור: ערן ירוחם, פודסטפס
שתף את המתכון