הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר טלה (שוק או כתף)
1 בצל קצוץ
200 גר' שקדים שבורים
3 כפות שמן זית
1 כף גדושה קמח
מיץ משני לימונים
2 כפות סוכר
½ ק"ג שזיפים
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס מים
אופן ההכנה
1. חותכים קוביות קטנות של בשר הטלה, ומשרים לשעה עם מלח ופלפל ומיץ מלימון אחד (מערבבים מדי רבע שעה). מסננים את הבשר ושומרים את נוזלי המשרה להמשך.
2. מטגנים את קוביות הבשר בשמן זית, מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב עד שקוביות הבשר מצופות היטב בקמח ושחומות.
3. מוסיפים את נוזלי ההשריה וחצי כוס מים. מכסים ומבשלים למשך כ-40 דקות.
4. מוסיפים את השקדים והשזיפים, מכסים וממשיכים לבשל על גבי להבה בינונית עד לריכוך מלא של הבשר והשזיפים.
5. מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון מהלימון השני.
מגיש:
מקור: ערן ירוחם, פודסטפס
שתף את המתכון