חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צימעס מתוק עם בצקניות מפולפלות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צימעס מסורתי עשוי מגזר מתוק לפעמים בתוספת שזיפים או צימוקים. למעשה צימעס הוא כל תבשיל מתוק . יש המבשלים את הצימעס כמעט בלי מים, רק טבעות גזר וסוכר ויש המוסיפים מים . המתכון המוגש כאן מבוסס על טבעות גזר מתוק עם בצקניות מפולפלות, ניגוד מענייןן וטעים. תוספת למאכלי בשר או עוף ואפילו סתם כמנה בפני עצמה.
צימעס מתוק עם בצקניות מפולפלות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צימעס מסורתי עשוי מגזר מתוק לפעמים בתוספת שזיפים או צימוקים. למעשה צימעס הוא כל תבשיל מתוק . יש המבשלים את הצימעס כמעט בלי מים, רק טבעות גזר וסוכר ויש המוסיפים מים . המתכון המוגש כאן מבוסס על טבעות גזר מתוק עם בצקניות מפולפלות, ניגוד מענייןן וטעים. תוספת למאכלי בשר או עוף ואפילו סתם כמנה בפני עצמה.
הוראות הכנה
מרכיבים
10 גזרים
כוס קמח
2 ביצים
2 כפות שמן
פלפל, מלח-לפי הטעם
חצי כוס סוכר
צימוקים- לפי הטעם, לא חובה
כמויות הגזר הן בגדר המלצה וניתן להכפיל או להפחית בכמויות, לפי הטעם והצורך.
אופן ההכנה
פורסים מהגזר פרוסות עגולות בעובי 2-3 מ"מ .מוסיפים לסיר ביחד עם הסוכר. כמות הסוכר היא לפי הטעם, יש המוסיפים ויש הגורעים. כיון שהמתכון הוא בתוספת בצקניות, יש להוסיף מים שיכסו את הגזר.( בצימעס רגיל ניתן להסתפק בכמות מים סמלית או בלעדיה ואז הגזר מקבל זיגוג).כדאי להוסיף מים רותחים, כדי לצמצם את זמן הבישול.
במקביל, מכינים עיסה לבצקניות: קמח, פלפל ומלח , לפי הטעם. מערבבים היטב עם הביצים ומוסיפים 2 כפות שמן ומים , עד שמתקבל בצק לח.( לא עיסה דלילה ולא בצק נוקשה מידי).
מוסיפים בצקניות לסיר עם הגזר והמים הרותחים. ניתן להכין בצקניות קטנות ,כנטיפים או בצורת איטריות רחבות. יש המעדיפים כמות קטנה יותר של בצקניות על פני הגזר ויש כאלה , השמנמנים, שאוהבים יותר בצקניות המבושלות ברוטב המתוק.
מבשלים עד שהגזרים רכים והבצקניות רכות אף הן. ניתן לקרר ולשמור במקרר. (מחממים במיקרו או בסיר ואז יש צורך להוסיף לפעמים מים כדי שלא ייחרך).
ניתן להוסיף לתבשיל חצי שקית צימוקים או מספר שזיפים יבשים. יש המוסיפים מעט תמצית וניל או קינמון.
מגיש: חייםנוי
מקור: אוסטרי
שתף את המתכון