הוראות הכנה
מרכיבים
6 יחידות חזה עוף במשקל 100 גר' ליחידה
למילוי:
צרור עלי ביליקום (ריחן)
80 גר' מישמשים מיובשים
80 גר' שזיפים מיובשים
80 גר' תאנים מיובשות
80 גר' אגוזי מלך חצויים
לציפוי:
פירורי לחם
50 גר' אגוזי מלך קצוצים דק
150 גר' קמח
2 ביצים טרופות (עם מעט מים)
תבלינים:
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
1. משטחים את חזה העוף על יריעת ניילון, מתבלים במלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
2. לכסות את כל שטח החזה בעלי בזיליקום
3. קוצצים את הפירת המיובשים מניחים מעל לעלי הבזיליקום
4. מניחים מעל תערובת הפירות את חצאי האגוזים
5. מגלגלים לגלילות קטנות (אני מחזקת בקיסם עץ)
בשלב זה אפשר להכניס להקפאה מהירה לכמה דקות לייצוב
6. את הגלילים מגלגלים בקמח, מנערים משאריות קמח
7. מעבירים לבלילת הביצים
8. מערבבים בצלחת את פירורי הלחם והאגוזים הקצוצים
9. מעבירים את הגלילי העוף לציפוי בפירורי לחם ואגוזים
10. מטגנים כ-6 דקות על אש בינונית טיגון עמוק בשמן שחומם היטב
11. מוציאים, מנחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן
12. פורסים בעובי של 1.5 - 2 ס"מ
13. מגישים חם
14. בתאבון
מגיש:
מקור: jhon phillip carroll שידרוג שלי
שתף את המתכון