חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ככר עגולה בטעם שוקולד מעודן, משודרג ב"שוקולד צ'יפס" (מומלץ להשתמש באבקת קקאו brהולנדי איכותי).
לחם שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ככר עגולה בטעם שוקולד מעודן, משודרג ב"שוקולד צ'יפס" (מומלץ להשתמש באבקת קקאו brהולנדי איכותי).
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים ל-2 ככרות:
1/3 כוס ועוד 1 כף (80 מ"ל) חלב חמים
½2 כפיות (8 גרם ) שמרים יבשים
½ כפית סוכר
½4 כסות (630 גרם) קמח רגיל
½ כוס ועוד 2 כפות (130 גרם) סוכר
1/3 כוס (38 גרם) קפה הולנדי מנופה (בחנויות מתמחות)
2 כפיות מלח
¼1 כוסות (300 מ"ל) מים פושרים
1 חלמון
30 גרם חמאה, רכה
1 כוס (175 גרם) "שוקולד צ'יפס"
הכלים:
תבנית אפיה שטוחה מרופדת בניר אפיה.
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר שמים את החלב, מפזרים מעל את השמרים וחצי כפית סוכר, מערבבים
ומשהים בצד כמה דקות עד שהתערובת תוססת.
2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם יתרת הסוכר (130 גרם) הקקאו והמלח.
3. מוסיפים את המים הפושרים , החלמון והחמאה לתערובת השמרים שבקערת המיקסר,
ומערבבים, במהירות נמוכה בעזרת הוו השטוח, מוסיפים בהדרגה כ-1 כוס מתערובת
הקמח בכל פעם, עד שכל כוס נפגת בתערובת. מוסיפים פנימה את פתיתי "שוקולד צ'יפס"
בהדרגה תוך ערבול. מרכיבים את וו הלישה ומערבלים את הבצק המהירות בינונית 8-10
דקות, עד קבלת מרקם גמיש, רך וקטיפתי.
4. מניחים את הבצק בקערה משומנת ומשמנים גם אותו. מכסים ביריעת ניילון ומניחים
להתפחה כ-שעתיים בטמפרטורת החדר.
5. דוחסים את הבצק באגרוף וחותכים אותו לשני חלקים שווים. מעצבם ל-2 ככרות עגולות
ומניחים אותן מעל לתבנית. מכסים ביריעת ניילון משומנת ומניחים בצד כ-1 שעה
עד להכפלת הנפח.
6. בינתיים מחממים את תנור האפיה לחום גבוה (200°C ).
7. מסירים את הניילון ואופים 13-15 דקות, לאחר מכן מנמיכים את חום התנור לחום בינוני
(180°C ) וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות, עד שקליפת הלחם שחומה ואפויה.
מצננים על רשת, צינון מלא לפני שפורסים.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: השפית: ג'רי פרנטרו, ניויורק
שתף את המתכון