חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לנגוש- לחם הונגרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לנגוש- לחם הונגרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס מים פושרים
1 כף שמרים יבשים
1/2 כפית סוכר
1/2 1 כוסות קמח
1/2 1 כוסות פירה תפוחי אדמה
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חלב או מים
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. בקערה קטנה ממיסים את הסוכר במים, מוסיפים את השמרים ומערבבים להמסה, מכסים
את הקערה בצלחת ומניחים לתסיסהה לכמה דקות.
2. מנפים את הקמח לקערה גדולה, יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים, מוסיפים את החלב
ומערבבים בעזרת כף עץ, מוסיפים את הפירה, השמן והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק רך,
מוסיפים מעט חלב או קמח לפי הצורך, הבצק צריך להיות רך מאד אבל לא דביק.
3. מניחים את הבצק על משטח ולשים 5 דקות, ניתן לעשות את כל התהליך במיקסר כולל
הלישה.
4. מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכסים במגבת, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
5. משטחים את הבצק על משטח משומן לעובי 1.5 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
6. מחממים שמן בגובה 2 ס"מ במחבת לחום בינוני, לא רותח! נוטלים עיגול בצק ומותחים
מעט לצדדים בעזרת הידיים, מניחים בשמן ומטגנים על להבה בינונית עד לזהבה יפה משני
הצדדים.
7. מוציאים לספיגת השמן על נייר מגבת.
8. מגישים חם - משפשפים בשן שום בעודה חמה או מגישים עם שמנת חמוצה, או גבינה
מלוחה או גבינה צהובה מגורדת.
9. ניתן להגיש גם עם תוספת מתוקה כמו רסק תפוחי עץ, או מחית פירות או רוטב וניל.
10. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור:
שתף את המתכון