חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קרפלך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קרפלך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½1 כוס קמח
קורט מלח
1 ביצה
1/8 כוס מים
למילוי בשר:
200 גר' בשר בקר או עוף מבושל
1 בצל קצוץ
מלח ופלפל
למלוי תפוחי אדמה:
6 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים
1 בצל קצוץ
מלח ופלפל
1 ביצה
למילוי גבינה:
250 גר' גבינה כחושה
50 גר' גבינה בולגרית
1 ביצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. טורפים את הביצה עם המלח והקמח, מוסיפים את המים מעט בכל פעם תוך כדי ערבוב עד
שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
2. מכוסים ומניחים כחצי שעה למנוחה, מרדדים על גבי משטח מקומח מעט לעלה דק, חותכים
לריבועים, מניחים כפית מילוי במרכז כל ריבוע, סוגרים בקיפול ולחיצה לצורת משולש,
מחברים בלחיצה את שני קצוות המשולש.
3. מחממים מים בסיר עד לרתיחה, מוסיפים למים מעט מלח ומביאים לרתיחה שנית, מבשלים
את הקרפלך, בכל פעם מספר יחידות במים הרותחים עד שהם צפים על פני המים ועוד 2
דקות נוספות, מוציאים בכף מחוררת.
4. קרפלך(בשר) מוגשים כתוספת למרק(עוף) או מטוגנים עם בצל או כמות שהם.
5. מילוי הבשר:
מטגנים את הבצל במעט שמן עד להשחמה קלה, טוחנים את הבשר עם הבצל המטוגן ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
6. מילוי תפוחי אדמה:
קולפים את תפוחי האדמה ומועכים למחית, מטגנים את הבצל במעט שמן עד להשחמה קלה, מוסיפים למחית עם מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
7. מילוי גבינה:
מערבבים את כל החומרים בקערה. מועכים את הגבינה הבולגרית לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
8. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: אבי פסטו
שתף את המתכון