הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½1 כוס קמח
קורט מלח
1 ביצה
1/8 כוס מים
למילוי בשר:
200 גר' בשר בקר או עוף מבושל
1 בצל קצוץ
מלח ופלפל
למלוי תפוחי אדמה:
6 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים
1 בצל קצוץ
מלח ופלפל
1 ביצה
למילוי גבינה:
250 גר' גבינה כחושה
50 גר' גבינה בולגרית
1 ביצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. טורפים את הביצה עם המלח והקמח, מוסיפים את המים מעט בכל פעם תוך כדי ערבוב עד
שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
2. מכוסים ומניחים כחצי שעה למנוחה, מרדדים על גבי משטח מקומח מעט לעלה דק, חותכים
לריבועים, מניחים כפית מילוי במרכז כל ריבוע, סוגרים בקיפול ולחיצה לצורת משולש,
מחברים בלחיצה את שני קצוות המשולש.
3. מחממים מים בסיר עד לרתיחה, מוסיפים למים מעט מלח ומביאים לרתיחה שנית, מבשלים
את הקרפלך, בכל פעם מספר יחידות במים הרותחים עד שהם צפים על פני המים ועוד 2
דקות נוספות, מוציאים בכף מחוררת.
4. קרפלך(בשר) מוגשים כתוספת למרק(עוף) או מטוגנים עם בצל או כמות שהם.
5. מילוי הבשר:
מטגנים את הבצל במעט שמן עד להשחמה קלה, טוחנים את הבשר עם הבצל המטוגן ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
6. מילוי תפוחי אדמה:
קולפים את תפוחי האדמה ומועכים למחית, מטגנים את הבצל במעט שמן עד להשחמה קלה, מוסיפים למחית עם מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
7. מילוי גבינה:
מערבבים את כל החומרים בקערה. מועכים את הגבינה הבולגרית לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
8. בתאבון
מגיש:
מקור: אבי פסטו
שתף את המתכון