הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
1 ק"ג קמח
ליטר מים
מילוי:
1 ק"ג בשר טחון (שריר/צוואר) בלי שומן
1 ק"ג בצל קצוץ לא דק
4 כפות קמח מצה
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל לבן
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. את המילוי יש להכין יום מראש. למלא בסיר 2 ס"מ שמן ולטגן את הבצל עד שמזהיב
2. להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי ערבוב
3. לכסות את הסיר, להנמיך את האש, להמתין כ- 10 דקות ולכבות את האש
4. לאחר שהבשר הצטנן להעביר למסננת ולחכות עד שכל הנוזלים יתנקזו
5. להכניס למקרר ולהוציא כעבור 10 שעות
6. להעביר את התערובת במטחנת בשר, להוסיף קמח מצה, פלפל, מלח ולבדוק תיבול
התערובת צריכה להיות רכה אך לא נוזלית- במידת הצורך יש להוסיף מעט קמח מצה
7. לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של ½ ס"מ ולחתוך לריבועים של 3X3 ס"מ
8. להניח כפית מהמילוי, לקפל למשולש להדק ולסגור
9. לבשל במים רתוחים עם כפית מלח וכף שמן כ- 10 דקות
10. להוציא בזהירות עם כף מחוררת
11. להגשה עם מרק עוף או כתוספת עם בצל מטוגן
12. בתאבון
מגיש:
מקור: רבקה רוזנבלט ממסעדת מגוסתה
שתף את המתכון