הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים להקפצה:
400 ג' אטריות אורז
300 ג' חזה עוף חתוך לרצועות דקות
1 בצל סגול פרוס דק
¼ ראש כרוב פרוס דק
3 שיני שום כתושות
1 ג'ינג'ר קלוף ומגורר באורך 1.5 סנטימטר
2 כפות שמן
3 כפות רוטב סויה קיקומן
1 כוס מרק עוף (ציר מוכן או מאבקה)
2 כפות סוכר חום
להגשה:
בצל ירוק קצוץ באלכסון
½ צרור עלי כוסברה קצוצה
100 ג' בוטנים מלוחים קצוצים גס
1 לימון חתוך לאורכו לארבעה פלחים, מנוקה מגרעינים
אופן ההכנה
משרים את האיטריות במים רותחים לשעה. אפשר להשתמש גם באיטריות רחבות וארוכות אחרות (כמו איטריות ביצים), מבושלות לפי הוראות היצרן, מסוננות ושטופות במים קרים.
מחממים בווק או במחבת כבדה את השמן. מטגנים את השום והג'ינג'ר תוך כדי ערבוב כדקה, מוסיפים את העוף וכעבור שתי דקות גם את הירקות. מקפיצים יחד את העוף והירקות דקה נוספת. מוסיפים לווק את נוזלי התיבול והסוכר. מקפיצים עד שהירקות מתרככים מעט. מעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את הבצל הירוק, הכוסברה והבוטנים. מגישים מיד עם הלימון בצד.
מגיש:
מקור: קיקומן
שתף את המתכון