חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לפתן שזיפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפתן שזיפים brלפתן שזיפים מסורתי כיכב ברוב הבתים במזרח אירופה . ניתן להכין לפתן פירות יבשים מגוון על סמך אותו מרשם.
לפתן שזיפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפתן שזיפים brלפתן שזיפים מסורתי כיכב ברוב הבתים במזרח אירופה . ניתן להכין לפתן פירות יבשים מגוון על סמך אותו מרשם.
הוראות הכנה
מרכיבים
שקית שזיפים יבשים
סוכר, לפי הטעם
קינמון, וניל לבישול, מיץ לימון
ניתן: פירות יבשים שונים ומגוונים: תפוחי עץ, משמשים, צימוקים, תותים וכו'
אופן ההכנה
בסיר גדול (הפירות תופחים בבישול) מכניסים שקית שזיפים מיובשים. אפשר להוסיף ממגוון הפירות היבשים ואז יהיה לפתן פירות יבשים. למעוניינים בשזיפים בלבד - להסתפק בכך. יש לדעת שלפתן שזיפים הוא מתכון בדוק לטיפול בעצירות.
מוסיפים מים רותחים שיכסו את הפירות. מוסיפים סוכר: חצי כוס , יותר או פחות לפי הטעם והכמויות. מוסיפים קינמון, וניל לאפיה,מיץ לימון - לפי הטעם.
מרתיחים במכסה סגור למחצה עד שהפירות תופחים ורכים למגע. זמן הבישול יכול להיות כחצי שעה, 40 דקות או שעה , תלוי בכמויות. מצננים את הלפתן ומקררים אותו במקרר. הלפתן משביח לאחר בילוי לילה במקרר.
מגיש: חייםנוי
מקור: אוסטרי
שתף את המתכון