הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבים:
לטורט השוקולד:
6 ביצים מופרדות
¾ כוס סוכר
90 גרם חמאה מומסת (כמעט חבילה שלמה)
6 כפות קמח תופח אסם
6 כפות אבקת קקאו
להרטבת העוגה:
סירופ סוכר העשוי מ 10- כפות סוכר ו 15- כפות מים
4 כפות רום אלכוהולי
למוס שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות
½ מכל שמנת מתוקה (125 גרם/מ"ל) לא לזרוק את השאר !
3 חלמונים
1 מכל שמנת לקצפת + ½ מכל שמנת שנותר
4 כפות רום אלכוהולי !
קרם שוקולד לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם שמנת מתוקה
תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה
להכנת העוגה:
מרפדים תבנית קפיצית מס' 24 בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180°c ).
מקציפים חלבונים וכשהקצף יציב מוסיפים ½ כוס סוכר. ממשיכים להקציף לקצב יציב.
בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם ¼ כוס סוכר עד שהופך בהיר ותפוח.
תוך כדי הקצפה מוסיפים חמאה מומסת וממשיכים להקציף.
מקפלים את קצף החלבונים לקצף החלמונים בתנועות עדינות.
מנפים קקאו וקמח בכמה "נגלות" לתוך קציפת הביצים ומערבבים בתנועות קיפול עד שהמסה אחידה.
יוצקים לתבנית ואופים בחום בינוני כ-40 דקות.
מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
להכנת המוס:
ממיסים במיקרוגל (דקה או קצת יותר) או על "באן מארי" את השוקולד עם חצי מכל שמנת לקצפת ומערבבים עד שהקרם אחיד.
מסירים מהאש ומוסיפים תוך בחישה מתמדת 3 חלמונים .
מוסיפים את הליקר ומקררים כמה דקות במקרר (רק עד שיתקרר מעט אבל בפרוש לא עד שמתקשה !!!)
מקציפים את מכל השמנת השלם ומה שנותר מהמכל הפתוח לקצפת נוקשה.
מקפלים את הקצפת לשוקולד שבמקרר.
להכנת הסירופ:
מבשלים מים וסוכר רק עד שהסוכר נמס (ולא יותר).
מצננים.
מוסיפים 4 כפות רום אלכוהולי (אפשר גם יותר
)
להרכבת העוגה:
מוציאים את טורט השוקולד מהתבנית בזהירות (להעביר קודם סכין בין העוגה לדפנות).
הופכים את העוגה כך שנייר האפייה כלפי מעלה ומקלפים אותו.
חותכים את העוגה לרוחבה ל-3 חלקים עם סכין ארוכה משוננת (יש להשיג כאלה אצל "צוקר" בחיפה ואני בטוחה שבחנויות מתמחות אחרות לציוד מטבח).
מתחילים מלמעלה: מנסרים שכבה בגובה 1 ס"מ ומניחים בתבנית.
מרטיבים/מברישים את פני העוגה בסירופ-רום.
לא להרטיב יותר מדי.
מעל יוצקים חצי מכמות המוס ומכסים בשכבה נוספת של עוגה (שנפרסה קודם).
מברישים גם אותה בסירופ-ליקר ומורחים את שארית המוס.
מכסים בשכבת עוגה נוספת ומכניסים למקרר לכמה שעות.
מבשלים (עדיף על "באן מרי") את השמנת עם השוקולד ומערבבים עד שהקרם חלק ויוצקים על העוגה.
מחזירים למקרר לכמה שעות.
מקשטים כטוב בעיניכם (פסי שוקולד לבן, קישוטים עשויים משוקולד מומס, דובדבנים מסוכרים וכו' וכו').
בתיאבון!
מגיש:
מקור: שיגריס
שתף את המתכון