תודתי נתונה לאתר שום פלפל ושמן זית, ובמיוחד לשף חיים כהן br brמתקן השווארמה הביתי פועל על גז. אפשר לחבר אותו אל צינור הגז הביתי, או למכל גז, אם לוקחים אותו מחוץ לבית. brהוא מתאים ל- 3 4 ק"ג בשר. brאפשר להשתמש בסוגים שונים של בשר, וחשוב שתמיד יהיה שומן שיטפטף על הבשר בזמן הצלייה ויעשה אותו עסיסי. br br br br br br br brאני מאוד רוצה להכין שאורמה על עמוד כמו שיש בסטקיות איך מכנים את התיבול לשאורמה טעימה יש לי את המכשיר br brאיזה תערובת אני מכין שתהיה לי שאורמה מיוחדת וטובה br br br brתודה ששש br br br
|
|
|
תודתי נתונה לאתר שום פלפל ושמן זית, ובמיוחד לשף חיים כהן br brמתקן השווארמה הביתי פועל על גז. אפשר לחבר אותו אל צינור הגז הביתי, או למכל גז, אם לוקחים אותו מחוץ לבית. brהוא מתאים ל- 3 4 ק"ג בשר. brאפשר להשתמש בסוגים שונים של בשר, וחשוב שתמיד יהיה שומן שיטפטף על הבשר בזמן הצלייה ויעשה אותו עסיסי. br br br br br br br brאני מאוד רוצה להכין שאורמה על עמוד כמו שיש בסטקיות איך מכנים את התיבול לשאורמה טעימה יש לי את המכשיר br brאיזה תערובת אני מכין שתהיה לי שאורמה מיוחדת וטובה br br br brתודה ששש br br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
שוק טלה, ללא העצם, פרוסה לפרוסות בעובי כ- 1 ס"מ
שומן כבש (אילייה), פרוס
בשר טחון (תערובת של כבש ועגל), מתובל במלח, פלפל, פפריקה ומעט קינמון
אופן ההכנה
1. מעמידים את השפוד של המכונה בתוך כוס. נועצים בו שכבה של בשר שוק טלה (פרוסה
אחת או שתיים), שתכסה יפה את הדיסקית שבבסיס השפוד.
2. מסדרים על פרוסות השוק שכבה של בשר טחון וממשיכים כך.
3. מדי פעם מוסיפים פרוסה של שומן, וחשוב לסיים בפרוסה של שומן.
4. מכניסים את השפוד למכונה ומדליקים את הגז.
5. צולים כשעתיים, עד שהבשר שחום מבחוץ ומעט ורוד מבפנים, או לפי הטעם.
6. פורסים לאורך השפוד, אם אפשר בסכין חשמלית.
מגישים עם סלט עמבה:
7. קוצצים עגבניות וכוסברה, ומערבבים עם עמבה, מדוללת במעט מים אם היא סמיכה מאוד.
8. בתאבון
מגיש:
מקור: שום פלפל ושמן זית השף חיים כהן
שתף את המתכון