הוראות הכנה
מרכיבים
גזר,דלעת ובטטה-לפי יחס שאוהבים בד"כ שליש כמות מכל ירק ,
(בערך-5-6 גזרים יפים ,½ קילו דלעת, 2בטטות בינוניות +)
50 גר' חמאה לטיגון + ¼ כוס שמן קנולה
2-3 בצלים אדומים
כף שום כתוש
כף ג'ינג'ר מגורר
2 כפות סוכר חום
ציר בקר
שמנת מתוקה/ריץ לבישול
מלח פלפל לבן.
1 כף רוטב סויה "קיקומן".
אופן ההכנה
לקצוץ בצל ולטגן בחמאה ושמן עד הזהבה,להוסיף את הג'ינגר והשום הכתוש לטגן תוך כדי ערבוב
עוד דקה שתיים, להוסיף סוכר חום ולערבב עד שהסוכר נמס,
להוסיף את הירקות שקודם נחתכו לקוביות בינוניות, לערבב ולקרמל אותם, כשהירקות מצופים קרמל עדין להוסיף ציר תוך כדי כיסוי הירקות.
לתבל מלח פלפל לבן, לבשל עד שהירקות מתרככים.
למעבד מזון את הירקות עם מעט ממי הבישול , ולהתחיל לטחון תוך כדי הוספת מי בישול עד סמיכות רצויה, להוסיף שמנת מתוקה וכף רוטב סויה, לטעום לתקן תיבול.מלח,פלפל לבן,סוכר חום.
הטעם צריך להיות מתקתק מעט עם עקצוץ וארומה של ג'ינג'ר ופלפל לבן.
מגיש:
מקור: אנסטסיה
שתף את המתכון