הוראות הכנה
מרכיבים
שני חצילים בינוניים- מומלץ מוארכים
"רוטב צ'ילי מתוק" או "רוטב צ'ילי ושזיפים"
לטחינה תפוזים:
250 גר' טחינה גולמית (אפשר גם מטובלת מעט)
מיץ תפוזים סחוט טרי - כ- 250 מיל'
מלח
1-2 כפות סויה
* מומלץ להוסיף כ 1-2 כפות רוטב טחינה 100% שומשום מלא, לא חובה אך מעניק טעם מעולה.
לפוקצ'ה:
שתיים וחצי כוסות קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
½ כפית סוכר
¼ כפית מלח
¾ כוס מים פושרים
לתיבול הפוקצ'ה: שמן זית, מלח גס, שום כתוש, פפריקה מתוקה, מעט טימין
אופן ההכנה
להכנת הפוקצ'ה:
מערבבים את כל החומרים היבשים ואז מוסיפים את המים, לשים ומשאירים לתפוח כ-חצי שעה.
משמנים תבנית אפייה, משטחים את הפוקצ'ה רצוי בעובי של ס"מ וחצי, מורחים מעט שמן זית, שום כתוש, מלח גס, מפזרים ומורחים מעט פפריקה וטימין עד קבלת גוון אדמדם .
משאירים לתפיחה עוד 20 דק'. בינתיים מחממים את תנור האפיה ל-180°c .
מכניסים לתנור החם ואופים כ- 20 דק' . להקפיד לא לייבש (הבדיקה הכי טובה היא להרים את הפוקצ'ה ולבדוק אם התחתית השחימה מעט ואז זה מוכן).
הכנת החציל:
קולים על הכיריים- על פלטה אם יש, כ 20 דק' ומניחים בצד.
הכנת הטחינה:
מערבבים את כל החומרים. מלח, סויה ומיץ תפוזים יש להוסיף לפי הטעם והמרקם, הטחינה צריכה להיות נוזלית ורכה.
על הפוקצ'ה המוכנה מניחים את החצילים בקליפתם. מקלפים את החלק העליון של הקליפה ומעט בצדדים (אם עבר הרבה זמן מהקלייה עד ההגשה מומלץ לחמם מעט אפילו במיקרו) על החצילים יוצקים מרוטב הצ'ילי בכמות נדיבה ומעליו את הטחינה, ממש לכסות את החצילים בטחינה.
ולהגיש עם כף כדי להוציא את בשר החציל וסכין כדי לחתוך את הפוקצ'ה.
בתיאבון!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון