חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חציל קלוי ברוטב צ'ילי וטחינה על מצע פוקצ'ה-מעולה!!!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מדובר במנה ראשונה מעולה, שילוב הטעמים של הטחינה המדהימה עם החציל פשוט מתמוגג בפה ועם המפוקצ'ה ניתן לשחק עם ציפויים שונים לפי טעמכם האישי
חציל קלוי ברוטב צ'ילי וטחינה על מצע פוקצ'ה-מעולה!!!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מדובר במנה ראשונה מעולה, שילוב הטעמים של הטחינה המדהימה עם החציל פשוט מתמוגג בפה ועם המפוקצ'ה ניתן לשחק עם ציפויים שונים לפי טעמכם האישי
הוראות הכנה
מרכיבים
שני חצילים בינוניים- מומלץ מוארכים
"רוטב צ'ילי מתוק" או "רוטב צ'ילי ושזיפים"
לטחינה תפוזים:
250 גר' טחינה גולמית (אפשר גם מטובלת מעט)
מיץ תפוזים סחוט טרי - כ- 250 מיל'
מלח
1-2 כפות סויה
* מומלץ להוסיף כ 1-2 כפות רוטב טחינה 100% שומשום מלא, לא חובה אך מעניק טעם מעולה.
לפוקצ'ה:
שתיים וחצי כוסות קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
½ כפית סוכר
¼ כפית מלח
¾ כוס מים פושרים
לתיבול הפוקצ'ה: שמן זית, מלח גס, שום כתוש, פפריקה מתוקה, מעט טימין
אופן ההכנה
להכנת הפוקצ'ה:
מערבבים את כל החומרים היבשים ואז מוסיפים את המים, לשים ומשאירים לתפוח כ-חצי שעה.
משמנים תבנית אפייה, משטחים את הפוקצ'ה רצוי בעובי של ס"מ וחצי, מורחים מעט שמן זית, שום כתוש, מלח גס, מפזרים ומורחים מעט פפריקה וטימין עד קבלת גוון אדמדם .
משאירים לתפיחה עוד 20 דק'. בינתיים מחממים את תנור האפיה ל-180°c .
מכניסים לתנור החם ואופים כ- 20 דק' . להקפיד לא לייבש (הבדיקה הכי טובה היא להרים את הפוקצ'ה ולבדוק אם התחתית השחימה מעט ואז זה מוכן).
הכנת החציל:
קולים על הכיריים- על פלטה אם יש, כ 20 דק' ומניחים בצד.
הכנת הטחינה:
מערבבים את כל החומרים. מלח, סויה ומיץ תפוזים יש להוסיף לפי הטעם והמרקם, הטחינה צריכה להיות נוזלית ורכה.
על הפוקצ'ה המוכנה מניחים את החצילים בקליפתם. מקלפים את החלק העליון של הקליפה ומעט בצדדים (אם עבר הרבה זמן מהקלייה עד ההגשה מומלץ לחמם מעט אפילו במיקרו) על החצילים יוצקים מרוטב הצ'ילי בכמות נדיבה ומעליו את הטחינה, ממש לכסות את החצילים בטחינה.
ולהגיש עם כף כדי להוציא את בשר החציל וסכין כדי לחתוך את הפוקצ'ה.
בתיאבון!!!
מגיש: allavold
מקור:
שתף את המתכון