חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אלפחורס סבנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אלפחורס סבנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
250 גר' מרגרינה או חמאה
כוס אבקת סוכר
2 ביצים
1 כף דבש
1 כף ברנדי
2 כפיות תמצית וניל
כף קקאו
אבקת אפיה
2 3 כוסות קמח
למילוי:
1 כוס ריבת חלב
לציפוי:
300 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד. לשים מעט, מכסים בניילון ומקררים מעט
2. מרדדים את העלה לבצק בעובי של כחצי ס"מ. חותכים בעזרת חותכן לעיגולים בקוטר של כ-
4 ס"מ ומניחים על בתבנית מרופדת בנייר אפיה
3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של °c180 מעלות למשך 7-8 דקות ומוציאים מהתנור.
העוגיות בשלב הזה עדין רכות והן יתקשו כשהן יתקררו
4. ממלאים את העוגיות, כמו סנדביץ', בריבת חלב
5. שמים בקערה חסינת חום את השוקולד השבור לקוביות ממיסים אותו לגמרי. מוסיפים
לשוקולד 1 כף חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה ונבלעת בתערובת.
6. טובלים כל עוגייה ממולאת בשוקולד המומס. מניחים על רשת עד שהשוקולד יתקרר ויתקשה
לגמרי
7. שומרים בקופסה אטומה
8. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון