הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג נתח בשר דק ושטוח לצלי.
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאד
3 שיני שום קצוצות דק
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 גזרים קלופים חתוכים ל6 חלקים לאורכם
3 ביצים קשות חתוכות לרבעים
1 כפית "אחימולדו" (תערובת תבלינים ארגנטינאית)
3 כפות שמן
אופן ההכנה
1. מערבבים את הפטרוזיליה, שום, מלח ופלפל. מורחים את התערובת על פני יריעת הבשר
2. מניחים לאורך היריעה את רצועות הגזר ואת הביצים הקשות. מפזרים מעל את ה"אחימולדו"
ומטפטפים מעל את השמן
3. מגלגלים את הנתח לאורך במהודק. קושרים בחוט קשירה היטב לקבלת גליל בשר ממולא
4. ממלאים סיר גדול במים ומלח ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את הנתח הקשור, מביאים
שוב לרתיחה ומבשלים בחום נמוך, ממש על סף רתיחה כשעה וחצי. מכבים את האש
ומשאירים את הנתח להתקרר יחד עם הנוזל. מוציאים ומסננים
5. מניחים על תבנית התנור רשת. עליה מניחים את נתח הבשר הקשור. עליו מניחים משקולת
כבדה. מניחים ככה למשך מספר שעות (למשך הלילה, הכי טוב)
6. פורסים את הבשר המגולגל לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ומגישים
7. בתיאבון
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון