חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פלאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פלאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 ליטר חלב מלא טרי
9 כפות גדושות סוכר
9 ביצים
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
לקראמל:
½ כוס סוכר
אופן ההכנה
1. שמים את כל חומרי הפלאן בקערה ומקציפים עם מטרפה או מיקסר כחמש דקות
2. לוקחים כלי עגול חסין חום ומפזרים בתחתיתו חצי כוס סוכר. מכניסים את הכלי עם הסוכר לתנור שחומם מראש לחום של 180°c עד שהסוכר נמס לגמרי ומקבל בצע חום ענברי
3. מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים פנימה בעדינות את תערובת הפלאן. מכסים בנייר כסף
4. מחזירים לתנור (עדיין 180 מעלות) ואופים כ-25-30 דקות. מוציאים ומקררים מעט
5. הופכים את התבנית על צלחת הגשה גדולה. מגישים עם קצפת לא מתוקה וריבת חלב
6. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון