הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס שעועית אדומה/ לבנה
1 כוס עדשים ירוקות / כתומות (תלוי בצבע הממרח הרצוי)
בצל קצוץ דק
½ כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
פלפל,מלח,פלפל צילי טחון,כמון
ניתן להוסיף פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק
אופן ההכנה
את השעועית יש להשרות יום לפני ההכנה
מבשלים את השעועית עד לריכוך סופי. מבשלים את העדשים (אין צורך להשרות)
את השעועית והעדשים טוחנים עם מעט מי בישול ושמן הזית עד לקבלת מרקם חלק
מטגנים את הבצל במעט שמן זית ומוסיפים לממרח
מתבלים לפי הטעם . ניתן להגיש חם או קר
לקישוט מפזרים פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון