הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בננות לא בשלות, ירוקות וקשות,
¼1 כוסות חלב
1 ליטר מים,
1 כפית מלח,
1/3 כוס חומץ תפוחים,
2/3 כוס שמן זית,
2/3 כוס זיתים ירוקים,
5-4 גרגרי פלפל שחור שלמים,
2 עלי דפנה.
אופן ההכנה
חוצים כל בננה לרוחבה, לא קולפים, מרתיחים בסיר את החלב והמים מוסיפים את הבננות והמלח ומבשלים על סף הרתיחה 25-20 דקות עד שהבננות רכות אך עדיין מוצקות. מסננים קולפים ופורסים את הבננות לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מכינים תחמיץ מהחומץ והשמן. מוסיפים את הבננות הזיתים הפלפל ועלי הדפנה, משהים בכלי סגור במקרר שעה לפחות (רצוי במשך הלילה) לפני ההגשה ומגישים קר.
מגיש:
מקור: מאגר סלטים
שתף את המתכון