הוראות הכנה
מרכיבים
800 גרם תפוחי אדמה טריים מזן "דזירה" (לבנים מאורכים וחלקים)
1 בצל קטן (רצוי - סגול)
50 גרם מרגרינה ("מחמאה")
¼ כפית מלח דק
¼ כפית פלפל שחור, טחון טרי
2 ביצים, מופרדות לחלבון וחלמון
מעט סומסום לקישוט באפייה
1 ק"ג בצק עלים מרודד, צרפתי,("מעדנות") מופשר 6 שעות במקרר
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
לבשל את תפוחי האדמה בקליפתם, במים כ-25 דקות מן הרתיחה (לבדוק שהתרככו ע"י נעיצת שיפוד במבוק). לשפוך את המים, להחזיר לסיר ולאדות במצב יבש, כדקה. ולהניח את תפוחי האדמה לקרור כדקה, שתיים. לקלף את הקליפה ולרסק למחית. לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן במרגרינה עד הזהבה. להוסיף את הבצל המטוגן עם המרגרינה המומסת לתפוחי האדמה המעוכים. להוסיף את 2 החלבונים וחלמון אחד (חלמון שני ישמש לצפוי לפני האפייה) לתבל במלח ופלפל לערבב היטב ולחלק לארבע מנות. לפרוס את בצק העלים המופשר ולחלקו ל-4 יחידות (לא לרדד). להכין גלילים ממולאים בתערובת תפוחי האדמה. למהול את החלמון הנותר במעט מים ולהבריש את פני הגלילים הממולאים. לפזר מעט סומסום מלמעלה. לסדר בתבנית התנור המשומנת ברווחים של כ-2 ס"מ ולאפות (180°c) כ-30 דקות או עד שמתקבל גוון שחום יפה.
לקרר מעט לפני הגשה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון