הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 מרגרינה רכה
¼ כוס שמן
מעט סוכר
מעט מלח
1 כף חוויג' לאפייה
מים פושרים לפי ספיגה
למילוי:חבילת תמרים+2 כפות שמן
לציפוי :ביצה+שומשום
אופן ההכנה
לערבב את כל החומרים היבשים בקערה גדולה להוסיף את המרגרינה הרכה והשמן ולערבב
להוסיף את המים הפושרים כל פעם מעט עד להיווצרות בצק רך ונעים ללישה .לכסות ולהניח להתפחה שעה.
בינתיים שמים את גוש התמרים במחבת משומנת ומחוממת ומחממים אותו מעט עד שמתרככך (ניתן להוסיף מעט קינמון לטעם). מצננים מעט וקורצים ממנו כדורים בגודל וקוטר 2 ס"מ מניחים בצד.
כשהבצק תופח, לשים שוב וקורצים ממנו חתיכות לכדור בגודל פינג פונג. מכניסים את כדור התמרים בתוך הבצק סוגרים ומרדדים במערוך שמים על תבנית משומנת או עם נייר אפייה כך את כולם בסוף מברישים בביצה ושמים שומשום ודוקרים במזלג...
מחממים תנור לחום 180°c . אופים בערך 20 דקות בתבנית...עד שצבען זהוב חום
מגיש:
מקור: אמא
שתף את המתכון