הוראות הכנה
מרכיבים
למרק:
1 ק"ג בשר "שפונדה" עם עצם , חתוך לקוביות
3-4 גזרים , חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל , חתוך לקוביות קטנות
4-5 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות קטנות
½ כרוב ירוק חתוך דק
4-5 שני שום, פרוסים דק
½ כוס גריסי פנינה קטנים
3 כפות אבקת מרק בטעם עוף
מלח
פלפל שחור
3 עלי דפנה
4-5 גרגרי פלפל אנגלי
מים לכיסוי
לכופתאות:
1 תפו"א גדול
1 ביצה טריה
2 כפות שמן או שומן אווז
2-3 כפות קמח לבן
מלח ופלפל שחור
צרור שמיר קצוץ להוסיף בתום הבישול של המרק
אופן ההכנה
להכניס את כל מרכיבי המרק יחד לסיר גדול. למלא במים עד הגובה המותר (שלא יגלוש)
להוסיף את התבלינים ולבשל על אש גבוהה עד לרתיחה מלאה ואז על אש בנונית.
לבשל כך כשעה וחצי לכסות את הסיר חלקית. אם יש ירידה בכמות המים אפשר
להוסיף מים רותחים בלבד.
להכנת הכופתאות:
לגרד בפומפיה דקה את הבצל ותפו"א
להוסיף את הביצה והשמן לערבב, ואז להוסיף בעדינות את הקמח עד שהעיסה תהיה חצי נוזלית להוסיף את התבלינים לפי הטעם.
לקחת 2 כפות. באחת למלא פחות מחצי כף מהתערובת, ובכף השניה להוריד לסיר המרק לאט לאט. כך לעשות עם כל התערובת ולתת לזה להתבשל יחד עם המרק עוד כשעתיים .
המרק מוכן כשהבשר רך לאכילה.
לבדוק כל פעם שיש מספיק נוזלים.
להוסיף לסיר את השמיר הקצוץ. לבשל כחמש דקות ולהגיש.
המרק צריך לצאת קצת סמיך
מגיש:
מקור: פולני משודרג
שתף את המתכון