חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט עוף ונבטים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט עוף ונבטים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
למשרה:
3 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
3 כפות רוטב סויה (אני משתמש בקיקומן )
לסלט:
4 נתחי חזה עוף
חופן שעועית ירוקה (קפואה או טרייה)
1 גזר
3-2 גבעולי בצל ירוק
חצי קערה של קרעי חסה ערבית
חופן נבטים
לרוטב:
¼ כוס שמן זית
5 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
לקישוט:
2 כפות שומשום קלוי
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את חומרי המשרה. מניחים את העוף במשרה למשך חצי שעה לפחות (עדיף לילה שלם).
בינתיים חולטים בסיר מים רותחים את השעועית למשך 4 דקות עד שהיא נעימה לנגיסה. מסננים את השעועית ושומרים בצד.
חותכים סלט מהירקות. בקערה יפה ורחבה מערבבים את הירקות החתוכים עם השעועית הירוקה, החסה והנבטים.
מכינים רוטב לסלט ושומרים אותו בצד.
מלהיטים מחבת על אש גבוהה (ללא שמן) וצורבים את נתחי העוף, דקה מכל צד, מנמיכים את האש ומקפיצים עוד שתי דקות.
מעבירים את העוף לקרש חיתוך וחותכים לפרוסות. מסדרים את פרוסות העוף החם על הסלט.
יוצקים מעל את הרוטב ומגישים. אפשר לפזר מעל הסלט את השומשום.
מגיש: קיבי
מקור:
שתף את המתכון