הוראות הכנה
מרכיבים
למשרה:
3 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
3 כפות רוטב סויה (אני משתמש בקיקומן )
לסלט:
4 נתחי חזה עוף
חופן שעועית ירוקה (קפואה או טרייה)
1 גזר
3-2 גבעולי בצל ירוק
חצי קערה של קרעי חסה ערבית
חופן נבטים
לרוטב:
¼ כוס שמן זית
5 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
לקישוט:
2 כפות שומשום קלוי
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את חומרי המשרה. מניחים את העוף במשרה למשך חצי שעה לפחות (עדיף לילה שלם).
בינתיים חולטים בסיר מים רותחים את השעועית למשך 4 דקות עד שהיא נעימה לנגיסה. מסננים את השעועית ושומרים בצד.
חותכים סלט מהירקות. בקערה יפה ורחבה מערבבים את הירקות החתוכים עם השעועית הירוקה, החסה והנבטים.
מכינים רוטב לסלט ושומרים אותו בצד.
מלהיטים מחבת על אש גבוהה (ללא שמן) וצורבים את נתחי העוף, דקה מכל צד, מנמיכים את האש ומקפיצים עוד שתי דקות.
מעבירים את העוף לקרש חיתוך וחותכים לפרוסות. מסדרים את פרוסות העוף החם על הסלט.
יוצקים מעל את הרוטב ומגישים. אפשר לפזר מעל הסלט את השומשום.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון