חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לשון בקר ברוטב פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לקיצור הזמן אפשר לבשל את הלשון בסיר לחץ.
לשון בקר ברוטב פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לקיצור הזמן אפשר לבשל את הלשון בסיר לחץ.
הוראות הכנה
מרכיבים
1-2 לשון עגל או פרה
1 גזר שלם מקולף
בצל מקולף חתוך לרבעים
½ ראש כרפס נקי חתוך לשנים שלוש.
3-4 עלי דפנה
5-6 גרגרי פלפל אנגלי
5-6 שיני שום
מלח פלפל שחור
כ-3 כוסות מים.
לרוטב:
בצל סגול קצוץ דק
סלסלה פטריות לבנות טריות או בקופסה חתוכים לפרוסות
ראש שום קצוץ
2-3 כפיות אבקת מרק בטעם עוף או בקר.
פלפל שחור ומלח.
¼ חב' מרגרינה בטעם חמאה (או חמאה למי שלא שומר כשרות) אפשר גם שמן צמחי
2 כפות קמח לבן.
מים.
אופן ההכנה
להכניס את הלשון עם הירקות והתבלינים לסיר עם מים ולבשל עד שהלשון נפרדת מהקרום.
להוציא את הלשון מהמים ולקרר היטב. את המים לשפוך .
לקלף את הלשון ולפרוס לפרוסות להניח בצד.
להכין את הציר של הרוטב:
לחמם את המרגרינה בסיר להכניס את הבצל עד שיצא שקוף לא להשחים.
להכניס את הפטריות ולערבב. להוריד את הסיר ולהכניס את הקמח ולערבב היטב.
להחזיר לאש לכמה שניות ולהוסיף את המים לערבב (רביחה) להוסיף את התבלינים
לחכות לרתיחה לטעום להוסיף תבלינים לפי הטעם האישי.
להכניס את הלשון הפרוסה לתוך הרוטב ולבשל על אש קטנה כ-רבע שעה עד שהרוטב
יצטמצם לחצי (זהירות במידה הצורך להוסיף מים רותחים צריך להשאיר רוטב)
מגיש: shoshig
מקור: פולני
שתף את המתכון