הוראות הכנה
מרכיבים
1-2 לשון עגל או פרה
1 גזר שלם מקולף
בצל מקולף חתוך לרבעים
½ ראש כרפס נקי חתוך לשנים שלוש.
3-4 עלי דפנה
5-6 גרגרי פלפל אנגלי
5-6 שיני שום
מלח פלפל שחור
כ-3 כוסות מים.
לרוטב:
בצל סגול קצוץ דק
סלסלה פטריות לבנות טריות או בקופסה חתוכים לפרוסות
ראש שום קצוץ
2-3 כפיות אבקת מרק בטעם עוף או בקר.
פלפל שחור ומלח.
¼ חב' מרגרינה בטעם חמאה (או חמאה למי שלא שומר כשרות) אפשר גם שמן צמחי
2 כפות קמח לבן.
מים.
אופן ההכנה
להכניס את הלשון עם הירקות והתבלינים לסיר עם מים ולבשל עד שהלשון נפרדת מהקרום.
להוציא את הלשון מהמים ולקרר היטב. את המים לשפוך .
לקלף את הלשון ולפרוס לפרוסות להניח בצד.
להכין את הציר של הרוטב:
לחמם את המרגרינה בסיר להכניס את הבצל עד שיצא שקוף לא להשחים.
להכניס את הפטריות ולערבב. להוריד את הסיר ולהכניס את הקמח ולערבב היטב.
להחזיר לאש לכמה שניות ולהוסיף את המים לערבב (רביחה) להוסיף את התבלינים
לחכות לרתיחה לטעום להוסיף תבלינים לפי הטעם האישי.
להכניס את הלשון הפרוסה לתוך הרוטב ולבשל על אש קטנה כ-רבע שעה עד שהרוטב
יצטמצם לחצי (זהירות במידה הצורך להוסיף מים רותחים צריך להשאיר רוטב)
מגיש:
מקור: פולני
שתף את המתכון