חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת גבינה בסגנון ניו-יורקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה בסגנון ניו-יורקי- גבוהה, עשירה,עם מרקם רך וקרמי, בהירה, קלאסית ונהדרת בפשטותה, br היא מנת הדגל של מסעדת "קופי בר" בת"א. המתכון באדיבות מיטל נגר, הקונדיטורית של המסעדה. brאת המתכון מכינים יום מראש.
עוגת גבינה בסגנון ניו-יורקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה בסגנון ניו-יורקי- גבוהה, עשירה,עם מרקם רך וקרמי, בהירה, קלאסית ונהדרת בפשטותה, br היא מנת הדגל של מסעדת "קופי בר" בת"א. המתכון באדיבות מיטל נגר, הקונדיטורית של המסעדה. brאת המתכון מכינים יום מראש.
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
¼ כוס (50 גרם) סוכר
1 כוס (140 גרם) קמח
½ כפית תמצית וניל טהור
2 חלמונים
החומרים למלית: (כולם בטמפרטורת החדר)
½1 ק"ג גבינת שמנת (30% שומן)
2 כפיות תמצית וניל טהור
½1 כפיות גרידת לימון
1 כפית גרידת תפוז
1/3 כוס (75 מ"ל) שמנת מתוקה
1/3 כוס (45 גרם) קמח
4 ביצים
3 חלמונים
1 כוס ועוד ½1 כפות (225 גרם) סוכר
הכלים:
תבנית אפייה קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
1. יממה לפני ההכנה מניחים את הגבינה במסננת צפופה , מניחים במקרר ומנקזים את הגבינה מנוזלים. שימו לב, יש להשתמש רק ב-1.225 ק"ג גבינה מנוקזת.
2. מחממים את התנור לחום בינוני נמוך (150°c).
3. שמים את החמאה עם הסוכר והקמח במיכל מעבד מזון ומעבדים בלחיצות קצובות עד לקבלת תערובת פירורים גסה. מוסיפים את הווניל והחלמונים ומעבדים בקצרה עד קבלת גוש בצק.
4. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית בידיים ומחוררים אותו במזלג. אופים (150°c) כ-20-25 דקות, עד שהבצק מקבל צבע צהוב בהיר.
5. אופן הכנת המלית:
מגבירים את חום התנור לחום בינוני גבוה (190°c).
6. מערבבים את הגבינה עם הווניל והגרידות בקערת המיקסר עם הוו השטוח, במהירות
נמוכה כ-1-2 דקות, רק עד קבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים פנימה את השמנת ומערבלים בקצרה לתערובת אחידה (שימו לב: הקצפת יתר פוגמת במרקם). לבסוף מוסיפים את הקמח בהדרגה.
7. מקציפים את הביצים החלמונים והסוכר, בקערת מיקסר אחרת, במהירות בינונית -
גבוהה 8-10 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מערבבים היטב 1/3 מקציפת הביצים לתערובת הגבינה במרית, ולאחר מכן מקפלים פנימה את הקציפה שנותרה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
8. מעבירים לתבנית עם הבצק ומניחים על תבנית אפייה שטוחה. אופים כ-11 דקות (העוגה תופחת קצת, אינה משחימה ונשארת בהירה). מיד מנמיכים את הטמפרטורה לחום נמוך מאד (100°c , רצוי לפתוח את דלת התנור מעט למשך 30-60 שניות להורדת הטמפרטורה במהירות). אופים עוד כ-40 דקות או יותר, עד שהחלק העליון נראה בהיר ויבש, השוליים יציבים והמרכז רוטט מעט.
9. מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומשאירים את העוגה בתנור עד לצינון מלא. מעבירים סכין קטנה מסביב לשוליים לשחרור , מכסים ומניחים במקרר ללילה.
10. מוציאים מן המקרר כ-20 דקות לפני ההגשה ופורסים בסכין טבולה במים חמים ומנוגבת.
מגיש: amitsur
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון