חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קניש בשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוקדש לעמיצור - לטעמי ילדות
קניש בשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוקדש לעמיצור - לטעמי ילדות
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½1 כוסות קמח
125 גרם מרגרינה מומסת ( אני מעדיפה חמאה)
1 כף שמן
1 כף חומץ טבעי
½כפית סוכר
כ-½ כוס מים פושרים
ביצה למריחה
שומשום או קצח
למלית:
500 גרם בשר טחון
2 שיני שום כתושות
4 בצלים קצוצים דק מאוד
2 ביצים קשות
½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור, טחון טרי
1 ביצה
שמן
אופן ההכנה
הבצק:
1. מנפים את הקמח לקערה גדולה או לקערת מערבל עם וו לישה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את המרגרינה המומסת (לא חמה), שמן, חומץ, סוכר ו-2/3 מהמים. לשים ומוסיפים מים לפי הצורך, עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקפיאים לפחות 24 שעות (לא לדלג על שלב זה ). לפני תחילת ההכנה מפשירים את הבצק.
מכינים את מלית הבשר:
1. מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה. מוסיפים את השום והבשר ומערבבים כ-10 דקות, עד שהבשר מתפורר ומאבד את צבעו האדום. מצננים את הבשר
2. מועכים את הביצים הקשות ומערבבים עם הבשר. מוסיפים את הביצה הטרייה והפטרוזיליה ומתבלים
3. מחממים תנור ל-180 מעלות
4. חותכים את הבצק ל-4 חלקים שווים ועל משטח מקומח מרדדים לעלים דקיקים. מפזרים את מלית הבשר על העלים. משאירים שוליים של כ-2 ס"מ מסביב. מגלגלים לרולדה. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או קצח
5. אופים בתנור כ-45 דקות עד להזהבה. מגישים חם או קר עם מלפפון כבוש ביתי, חרדל או חזרת. הולך נהדר מרק עוף
6. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: אימי זצל
שתף את המתכון