הוראות הכנה
מרכיבים
6 שיני שום לא קלופות
1 בצל קצוץ
200 גרם גבינת פטה, מפוררת
2 כוסות עדשים חומות מבושלות
¼ כוס עלי כוסברה קצוצים
מלח
פלפל שחור, טחון טרי
2 ביצים + 2 כפות חלב ( לשומרי כשרות 2 כפות מים)
½1 כוסות פירורי לחם
שמן לטיגון
לרוטב:
2 פלפלים ירוקים חריפים
2 שיני שום לא קלופות
10 עגבניות ירוקות (אפשר להשיג עכשיו בשוק, אם בשום פנים ואופן לא מוצאים - נסו עגבניות כמה שיותר קטנות, קשות ולא בשלות(
1 בצל קטן קצוץ
¼ כוס עלי כוסברה קצוצה
מלח
מעט סוכר
אופן ההכנה
1. מחממים על האש מחבת ללא שמן וקולים עליה את הפלפלים הירוקים וכל שיני השום (של הרוטב ושל הלביבות), במשך כרבע שעה. הופכים מדי פעם וממשיכים לקלות עד שיצוצו כתמים שחורים קטנים על השום והפלפלים. מורידים מהאש ושומרים בצד.
2. באותה מחבת מטגנים במעט שמן את הבצל של הלביבות עד שיזהיב.
3. מכינים את תערובת הלביבות: מועכים 6 שיני שום קלויות ומערבבים יחד עם הבצל המטוגן, גבינת הפטה, העדשים והכוסברה. מתבלים במלח ופלפל.
4. צרים לביבות קטנות ומניחים אותן על צלחת. מקפיאים לחצי שעה כדי שהתערובת תתייצב, שהרי אין בה ביצים.
5. מערבבים את הביצים עם החלב/מים, טובלים את הלביבות בביצים ואחר כך בפירורי הלחם, ומטגנים בשמן מספר דקות מכל צד, עד שהלביבות מזהיבות.
6. בזמן שהלביבות נמצאות במקפיא מכינים את הרוטב: מחממים את הגריל וקולים את העגבניות (במרחק של 10 ס"מ מגוף החימום) - 5 דקות מכל צד. מסירים את הקליפה וקולפים את שתי שיני השום הקלויות ואת הפלפלים הקלויים.
7. טוחנים את העגבניות עם הפלפלונים והשום במעבד מזון עד שמתקבלת מחית אחידה. מעבירים לקערה, ומוסיפים ½ כוס מים, את הבצל הקצוץ, הכוסברה הקצוצה, מלח וסוכר
8. מגישים את הלביבות החמות עם הסלסה
9. בתאבון!
מגיש:
מקור: סבתא ברוניה - מקסיקו סיטי
שתף את המתכון