הוראות הכנה
מרכיבים
שוק טלה לא גדולה כשלושה קילו, שכל השומן הנראה לעין הוסר ממנה
4 שיני שום, מקולפות וחתוכות לשש חתיכות כל אחת
צרור רוזמרין
2 ככפות שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה
מוציאים את הבשר מן המקרר שעה לפני ההכנה.
מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס
עושים שישה חריצים קטנים בשוק משני הצדדים ומכניסים חתיכת שום וגבעול רוזמרין לכל חריץ.
מעסים את שמן הזית לתוך הבשר, מתבלים במלח ופלפל.
אם יש רשת, מציבים את הטלה על הרשת מעל שאר השום והרוזמרין. אם אין פשוט מניחים את הבשר על הרוזמרין והשום בתבנית אפיה. אופים לא מכוסה במשךל שעה וחצי עד שמדחום המוחדר לבשר לא ליד העצם מראה 50 מעלות צלזיוס.
מוציאים את הבשר מהתנור ונותנים לו לנוח כעשרים דקות לפני הפריסה.
מגיש:
מקור: רות ריישול
שתף את המתכון