הוראות הכנה
מרכיבים
2 "פרפרי" חזה עוף צעיר
מרינדה:
1/3 כוס יין לבן חצי יבש
1 כף חומץ בלסמי
1 כף רכז רימונים
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד דק
1 כף דבש
1 שן שום כתושה
לגריל:
3 כפות שמן "זיתולה" (צרוף של שמן זית ושמן קנולה)
להגשה:
מעט עירית קצוצה לקישוט
לרוטב הטחינה:
¼ כוס טחינה גולמית עם פטרוזיליה (תוצרת "ברכה" - בסופרמרקט)
¼ כוס מים
כלים :
מחבת פסים לגריל (מחבת סטקים)
אופן ההכנה
לפרוס את חזה העוף לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
לערבב את כל מרכיבי המרינדה ולהשרות את נתחי החזה הפרוסים במרינדה.
להכניס למקרר להשהיה של 3 שעות לספיגת טעמים.
לחמם שמן"זיתולה" על מחבת הפסים, כאשר המחבת חמה , להוציא את נתחי העוף, לנער מעודפי המרינדה ולצלות על המחבת 2 דקות מכל צד. להוריד לצלחת עם נייר סופג.
להכין את הטחינה הירוקה ע"י ערבוב הטחינה הגולמית עם המים.
הגשה:
לסדר 1 או 2 פרוסות גריל ולצקת מעליהן באמצע את רוטב הטחינה הירוקה. לקשט עם מעט עירית קצוצה.
להגיש חם.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון