הוראות הכנה
מרכיבים
בצק פירורים (ל- 6 מנות אישיות):
¾ כוס (105 גרם) קמח
¼ כפית מלח
½ כפית קינמון
1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר
2 כפיות גרידת לימון
75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
למלית:
7 תפוחי עץ "גרנד"(¼1 ק"ג)
1 כף מיץ לימון טרי
1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר
1 כפית קינמון
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
1/8 כפית ציפורן טחון
1 כפית גרידת לימון
¼ כוס (30 גרם) אוכמניות מיובשות (או צימוקים)
40 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
הכלים:
6 תבניות חסינות חום אובליות באורך כ-14 ס"מ , משומנות
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
1. מחממים את תנור האפייה ל-200°c.
2. מערבבים, במיכל מעבד מזון, את הקמח, המלח, הקינמון, הסוכר החום וגרידת הלימון לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ומעבדים בלחיצות קצובות רק עד קבלת תערובת פירורים עבים. מעבירים לקערה בינונית.
הכנת המלית:
3. קולפים את התפוחים ופורסים לעובי 3 מ"מ.
4. שמים את פרוסות התפוחים בקערה גדולה , מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
מערבבים, בקערה קטנה, את הסוכר החום, הקינמון, הציפורן, אגוז המוסקט וגרידת הלימון.
מוסיפים את תערובת הסוכר והתבלינים לתערובת התפוחים ומערבבים היטב. מוסיפים את האוכמניות (או הצימוקים).
5. מעבירים את תערובת התפוחים לתבניות ומפזרים מעל כל תבנית כמה קוביות חמאה.
מפזרים מעל את פירורי הבצק ,בשכבה אחידה, בכל תבנית.
6. מניחים את התבניות על תבנית גדולה שטוחה ואופים (200°c) במשך 40-45 דקות עד שהתפוחים רכים (בודקים האם סכין קטנה חודרת בקלות לתוך המלית) והבצק זהוב שחום. כ-15 דקות לפני תום האפייה אפשר לכסות את התבניות ברדיד אלומיניום חופשי ולא צמוד (למנוע השחמת יתר)
מגישים חם עם גלידת וניל או קצפת.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון