חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חצילים עם קציצות בשר ("אינגריי ")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל מהמטבח העירקי. טעים מאד. ניתן להכין עם בשר או קציצות בשר או כנפיים.
חצילים עם קציצות בשר ("אינגריי ")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל מהמטבח העירקי. טעים מאד. ניתן להכין עם בשר או קציצות בשר או כנפיים.
הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים פרוסים בעובי 1ס"מ בקליפתם
1 ביצה
2-4 בצלים פרוסים לרצועות
5 עגבניות אדומות -פרוסות
1 כפית תבלין בהרט
מלח
מיץ מלימון אחד
½1 כפות סוכר
1 כף רסק עגבניות
½ כוס מים
לקציצות הבשר:(שיפתה)
--------------------------
½ ק"ג בשר אדום טחון
2 בצלים מגורדים וסחוטים
½ חב' פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן
מלח
פלפל
1 כפית בהרט
אופן ההכנה
מערבבים את הבשר ויוצרים קציצות מניחים בצד.
פורסים את החצילים ממליחים מניחים בצד. סוחטים מנוזלים טובלים בביצה ומטגנים משני הצדדים. מניחים על צלחת בצד.
מטגנים את הבצלים במחבת עד להזהבה מוסיפים כפית בהרט ומערבבים.
מניחים מחצית מכמות הבצל המטוגן בסיר גדול ורחב עם ידיות מברזל ומשטחים. שמים מעל
את פרוסות החציל המטוגן אחרי כן שוב את הבצל מעל את קציצות הבשר
ומעל את פרוסות העגבניות מערבבים בקערה מיץ לימון סוכר מלח רסק עגבניות ½ כוס מים . מערבבים היטב ויוצקים עם כף מצקת מלמעלה.
מבשלים עד לרתיחה וממשיכים על אש קטנה עוד ½ שעה.
מורידים מכסה ומכניסים את הסיר לתנור בחום בינוני( 180°c) לעוד 10 דקות חימום
מגישים עם אורז לבן .
מגיש: רותם דבי
מקור: סימה
שתף את המתכון