הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים פרוסים בעובי 1ס"מ בקליפתם
1 ביצה
2-4 בצלים פרוסים לרצועות
5 עגבניות אדומות -פרוסות
1 כפית תבלין בהרט
מלח
מיץ מלימון אחד
½1 כפות סוכר
1 כף רסק עגבניות
½ כוס מים
לקציצות הבשר:(שיפתה)
--------------------------
½ ק"ג בשר אדום טחון
2 בצלים מגורדים וסחוטים
½ חב' פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן
מלח
פלפל
1 כפית בהרט
אופן ההכנה
מערבבים את הבשר ויוצרים קציצות מניחים בצד.
פורסים את החצילים ממליחים מניחים בצד. סוחטים מנוזלים טובלים בביצה ומטגנים משני הצדדים. מניחים על צלחת בצד.
מטגנים את הבצלים במחבת עד להזהבה מוסיפים כפית בהרט ומערבבים.
מניחים מחצית מכמות הבצל המטוגן בסיר גדול ורחב עם ידיות מברזל ומשטחים. שמים מעל
את פרוסות החציל המטוגן אחרי כן שוב את הבצל מעל את קציצות הבשר
ומעל את פרוסות העגבניות מערבבים בקערה מיץ לימון סוכר מלח רסק עגבניות ½ כוס מים . מערבבים היטב ויוצקים עם כף מצקת מלמעלה.
מבשלים עד לרתיחה וממשיכים על אש קטנה עוד ½ שעה.
מורידים מכסה ומכניסים את הסיר לתנור בחום בינוני( 180°c) לעוד 10 דקות חימום
מגישים עם אורז לבן .
מגיש:
מקור: סימה
שתף את המתכון