הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות קמח
½ כוס סוכר
קמצוץ מלח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
קליפה מגורדת מ-1 לימון
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כוס צימוקים
¾ כוס רוויון
½ כוס שמנת מתוקה
2-3 כפות סוכר לקישוט
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה ל-190°c.
2. שמים במעבד מזון קמח, סוכר,מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומעבדים קצרות.
3. מוסיפים קליפת לימון מגורדת וקוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים רק עד קבלת תערובת פירורית.
4. מעבירים לקערה ומוסיפים צימוקים, רוויון ושמנת מתוקה. מערבבים רק עד קבלת בצק רטוב ודביק מאד. מעבירים למשטח מקומח היטב.
5. משטחים את הבצק, בידיים מקומחות על משטח מקומח, לעלה בעובי 2 ס"מ.
קורצים לעגולים בקוטר 5 ס"מ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מפזרים סוכר מלמעלה ואופים (190°c) במשך 20 עד 25 דקות, עד שפני הסקונס זהובים.
מגישים חם. חוצים ומורחים חמאה וריבה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מסעדת ולקה- ירושלים
שתף את המתכון