הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו וחצי תמרים מגולענים (מזן מג'עול)
4 כוסות מים
להגשה :300 גרם אגוזי מלך טחונים גס
אופן ההכנה
מגלענים את התמרים ושמים בסיר להשרייה ב- 4 כוסות מים
מינימום זמן השרייה 6 שעות עדיף להשאיר ל-24 שעות.
לאחר ההשרייה לא לשפוך את המים לבשל באותם המים על להבה נמוכה למשך שעה
לצנן את התערובת בסיר . ולסנן ע"י בד מוסולין ע"י סחיטת כל הנוזלים מהתערובת
אל תוך סיר אחר... את מה שיש בסיר שמים שוב על להבה נמוכה ומחממים עד לצימצום הנוזלים כחצי שעה (את מה שנשאר בבד המוסולין-זורקים)כשהתערובת מסמיכה מכבים את האש ומצננים
מעבירים לצנצנות מעוקרות ומשאירים סגור בטמפ' החדר
להגשה:בקערה עמוקה להגשה יוצקים את החרוסת ומעל מפזרים את האגוזים טחונים....
מגיש:
מקור: משפחה
שתף את המתכון