הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוחי אדמה, מבושלים במים עד רכות ומקולפים
4 בצלים קטנים [רצוי שלוט] קצוצים דק
½ קילו חזה עוף קצוץ דק [ לא טחון]
½ כוס פטרוזליה קצוצה
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
½ כפית פלפל שחור
½ כפית קינמון
50 גרם צימוקים ללא גרעינים
50 גרם צנובר קלוי קצוץ גס
4 כפות קמח מצה [ או קמח רגיל ]
1 ביצה טרופה
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מועכים את תפוחי האדמה עד קבלת מחית אחידה .
מוסיפים את קמח המצה ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות.
מטגנים במחבת את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את החזה עוף הקצוץ [ אפשר גם חתוך לקוביות קטנות במיוחד]
מטגנים קלות ומוסיפים את הצימוקים התבלינים והפטרוזליה והצנובר.
מערבבים היטב ומבשלים כ 2 דקות .
מסירים מהאש ומצננים .
מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים קציצות קטנות מתפוח האדמה משטחים את הקציצה בכף היד
ממלאים בכפית וסוגרים לקציצה יפה .
מעבירים את הקציצות למקרר למשך כ 30 דקות .
מחממים את שמן הטיגון לטיגון חצי עמוק .
מורחים את הקובות קלות בביצה הטרופה ומטגנים בשני הצדדים עד הזהבה.
מגישים חם או קר
בתיאבון!!
מגיש:
מקור: משפחתי
שתף את המתכון