הוראות הכנה
מרכיבים
4 יח' פילה דג דניס
מיץ משני תפוזים
3 כפות מיץ לימון
1 כוס כרוב קצוץ
3 בצלים ירוקים
10 ס"מ כרישה קצוצה
½ כוס עלי כוסברה
2 כפות שמן
מלח
קמצוץ זעפרן
1 כפית קורנפלור
½ כוס מים
150 ס"מ גבעול סלרי
אופן ההכנה
1. לתבל את פילה הדניס בצד הבשר, להניח על בן זוגו ולהכניס למקרר.
2. לאדות בסיר מכוסה את הירקות עם השמן חצי שעה על אש נמוכה. ולערבב מדי פעם.
3. להוסיף מים, כוסברה וזעפרן ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל ½ שעה נוספת.
4. להוסיף את מיץ התפו"זים ומיץ הלימון ולבשל מספר דקות.
5. לסנן. להעביר הרוטב המסונן למחבת להוסיף מלח ולבשל בחום בינוני.
6. לערבב את הקורנפלור ב-1/3 כוס מים קרים ולשפוך בהדרגה לרוטב המתבשל תוך כדי בחישה.
לבשל שתי דקות.
7. להניח את הדגים, בזוגות אחד לצד השני לכסות את המחבת ולבשל כשמונה דקות מכל צד על
אש בינונית.
8. להגיש חם ולצקת הרוטב על הדג וסביבו בנדיבות.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון