הוראות הכנה
מרכיבים
לחמין:
חבילה של בשר שריר (להרתיח במים, לשטוף ולחתוך לקוביות)
אפשר להוסיף כרעיים של עוף (להוריד את העור)
1 כוס חיטה + 1/2 כוס גריסים+1/2 כוס שעועית (סה"כ 2 כוסות- אפשר לגוון)+1/2 כוס חומוס(מושרים במים 5-8 שעות).
6 תפוחי אדמה שלמים קלופים
גזר אחד חתוך לטבעות עבות.
3בצלים בינוניים קצוצים מטוגנים.
ביצים (כמה שרוצים)
ג'חנון
4-6 שזיפים יבשים
ראש שום
כף דבש
2 כפות שטוחות מלח
פלפל
פפריקה
1 כף אבקת מרק עוף
לחיטה:
3 בצל בינוני קצוץ מטוגן
2 שיני שום
כפית מלח
כף שטוחה אבקת מרק עוף
פלפל שחור
2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
שוטפים את החיטה, מכניסים לקערה ומוסיפים 3 בצל קצוץ מטוגן + 2 שיני שום +כפית מלח+כף שטוחה מרק עוף + פלפל שחור+2 כוסות מים רותחים. מעבירים הכל לשקית קוקי.
שוטפים את שאר הקטניות מהמים.
מסדרים בסיר אובלי טפלון גדול במרכז את הבשר ומסביב את הקטניות (בקבוצות כדי שלא יתערבבו) מפרידים בין סוגי הקטניות עם תפוחי האדמה והגזר.
שמים מעל את שקית הקוקי ומחוררים מלמעלה.
מוסיפים 4-6 שזיפים יבשים, ראש שום חתוך באמצע, מכסים במים ושמים על הגז עד לרתיחה.
מוציאים את הקצף ומוסיפים את 3 הבצלים הקצוצים המטוגנים שנותרו, כף דבש, 2 כפות שטוחות מלח, פלפל, פפריקה וכף אבקת מרק עוף.
מבשלים 3/4 שעה.
מעבירים לתנור 150 מעלות לכל הלילה (לפני שהולכים לישון מוסיפים ביצים וג'חנון).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון