הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
40 גרם גבינה צהובה בגוש
חצי כוס פירורית אסם
1 ביצה
2 כפות קמח תופח אסם
חצי כפית מלח
קורט פלפל
2 כוסות שמן
להגשה:
רוטב אלף האיים אסם
קטשופ אסם
ציוד:
סיר
קרש חיתוך
סכין חדה
2 צלחות עמוקות
מועך תפוחי אדמה או מזלג
מחבת קטנה ועמוקה
כף
כפית
מרית
אופן ההכנה
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומכניסים לסיר. מכסים אותם במים , מניחים את הסיר על אש גבוהה. כשהמים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה נוספת.
2. בינתיים, חותכים את הגבינה הצהובה ל- 24 קוביות קטנות.
3. שופכים את הפירורית לצלחת וטורפים את הביצה בצלחת השניה.
4. ר להוריד את הסיר מהאש ולסנן את תפוחי האדמה מהמים. לאחר מכן, מחזירים את הסיר עם תפוחי האדמה לאש ומבשלים כדקה עד אשר תפוחי האדמה יבשים לגמרי.
5. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומועכים לפירה בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג. מוסיפים את הקמח, המלח והפלפל ומערבבים בכף.
6. מודדים כף שטוחה ממחית תפוחי האדמה ויוצרים ממנה כדור. בעזרת האצבע, יוצרים גומה במרכז הכדור ומכניסים לתוכה קובית גבינה. סוגרים את הגומה ויוצרים שוב כדור. חוזרים על התהליך ומכינים את שאר הכדורים באותה צורה.
7. טובלים את הכדורים בביצה ולאחר מכן, מגלגלים אותם בפירורית.
8. שופכים את השמן למחבת , מחממים על אש בינונית. כאשר השמן חם, מכניסים את הכדורים למחבת ומטגנים כ- 5 דקות עד שהכדורים מזהיבים מכל הצדדים.
9. מוציאים את הכדורים מהמחבת בעזרת המרית, מקררים 5 דקות ומגישים.
מגיש:
מקור: חברה
שתף את המתכון