הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות בורגול דק (להבדיל מהעבה)
1 כוס קמח
½ חבילת מרגרינה מומסת
½ כף מלח
1 כפית אבקת מרק עוף
¼ כפית כורכום+רבע כפית פפריקה מתוקה
למילוי:
½ קילו בשר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות
מלח
½ כפית אבקת מרק
½ כפית קינמון
½ חבילה צנוברים
½1 כפות בהרט לקובה (חייב)
¼ חבילת פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
לשטוף את הבורגול מספר פעמים עד שהוא יוצא נקי ומימיו צלולים להשרות במים רתוחים רבע שעה ולהעביר למסננת (עם חורים קטנים של אטריות) ולסחוט מנוזלים!
להוסיף קמח ומלח ושאר התבלינים+מרגרינה מומסת וללוש עד שהחומרים מתמזגים(אפשר להוסיף מעט שמן למיזוג לבצק (לא ללוש יותר מדי ) ולכסות את הקערה בניילון נצמד ל ¼ שעה! כדי למנוע התייבשות!
בינתיים לטגן את חומרי המילוי: לחמם שכבה דקה של שמן במחבת גדולה רק שהוא חם מאד לשים בצל ולהזהיב
להוסיף את הבשר ולערבב עד שמשנה את צבעו מאדום לחום (בערך 10 דקות טיגון) להוסיף את שאר התבלינים +הצנוברים לערבב לטעום ולהוסיף מלח אם צריך לכבות את האש ולצנן מעט.
להכנת הקובה:
לקחת רק חלק מהבצק הבורגול וללוש אותו עם ידיים רטובות אני שמה קערית עם מים וכל פעם לפני לישה טובלת את הידיים. את שאר הבצק משאירה מכוסה . כל פעם לוקחת את הכמות הרצוייה (כדי למנוע התקשות או התייבשות הבצק).
להכין תבנית של תנור או מגש גדול עם נייר אפייה עליו נניח את הקובות לפני טיגון.
ניקח בידיים רטובות חתיכת בצק בגודל כדור פינג פונג ונכדרר אותו לכדור נפתח אותו כמו פיתה נשים בכף היד ונסגור טיפה את כף היד נשים כף מהמלית של הבשר נסגור אותו ע"י צביטות עדינות נרטיב את הידיים ונגלגל לצורת קובה!
נניח במגש. כך נעשה את כל הקובות ונכסה אותם במגבת או ניילון נצמד!עד לטיגונם!
נחמם שמן לדרגת חום מרבית בסיר טיגון עמוק ונשים בכל פעם 5-7 קובות לטיגון נהפוך אותם לצידם השני שישחימו ונוציא למסננת עם נייר סופג.
אפשר להקפיא לפני וגם אחרי טיגון! ב ת א ב ו ן !!!!
אפשר לחמם מהמקפיא למיקרו לאחר הקפאה !
שווה ,שווה את כל הטרחה בהכנה! ראו הוזהרתם מפני השמנה!!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון