הוראות הכנה
מרכיבים
לשיפטה
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים מגוררים וסחוטים
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן
מלח, פלפל
כפית בהרט
.
לאנגריי חצילים
קילו חצילים
2 בצלים גדולים פרוסים
5 עגבניות פרוסות
בהרט
מלח
מיץ מלימון אחד
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים קציצות קטנות שמנמנות ומאורכות.
לפרוס חצילים לפרוסות בעובי אצבע
אפשר לטגן חצי טיגון או להבריש בשמן זית ולקלות מתחת לגריל משני הצדדים.
מטגנים את הבצלים בשמן עם כפית בהרט בסיר מכוסה עד לצבע שחום זהוב
מסדרים בסיר חצי מכמות הבצל המטוגן
מעל הבצל את פרוסות החצילים
על החצילים את יתר הבצל המטוגן
על שכבת הבצל מסדרים את הקציצות
ומעל הכל את פרוסות העגבניה
בקערית קטנה מערבבים מיץ לימון,סוכר,מלח וכף רסק עגבניות מוסיפים חצי כוס מים ובעזרת כף יוצקים על התבשיל בסיר
מביאים לרתיחה מקטינים את האש ומבשלים בערך 45 דקות, טועמים מתקנים תיבול הרוטב צריך להיות חמוץ מתוק וטעים.
מגישים עם אורז לבן
מגיש:
מקור: חמתי
שתף את המתכון