חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פולו בארלי (אורז עם פול ובשר) של אהרון מ"אוכלים בשוק"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

br br br
פולו בארלי (אורז עם פול ובשר) של אהרון מ"אוכלים בשוק"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

br br br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר שריר חתוך לקוביות
1 ק"ג אורז בסמטי או ארוך
1/2 כוס שמן סויה
1/2 1 כוסות מים
1 כפית גרגירי כוסברה
5 פרוסות דקות של תפו"א אדמה
3 חבילות שמיר קצוץ
1 ק"ג פול ירוק (כשלא בעונה – אפשר קפוא)
2 כפות כורכום
1 כפית מלח
1 כפית לפל שחור
2 כפיות אבקת מרק עוף
1 כפית כמון
אופן ההכנה
1. מרתיחים את הבשר בסיר עם מים. מסננים ושומרים את הבשר בצד.
2. מבשלים חצי בישול, את האורז במים. מסננים ושומרים את האורז בצד.
3. מביאים לרתיחה, בסיר רחב, את השמן והמים. כשהנוזל רותח , מעבירים
לקערה ושומרים חם.
4. מסדרים, באותו הסיר, על תחתיתו חמש פרוסות תפוחי אדמה ומפזרים
ביניהן את גרגירי הכוסברה.
5. מערבבים, בקערה גדולה, את האורז עם הבשר ויתר הרכיבים. מעבירים את
התערובת אל הסיר ומסדרים בצורת גבעה מעל פרוסות תפו"א. שופכים על
התערובת את המים והשמן המורתחים. מעבירים את הסיר לכיריים
ומבשלים, מכוסה היטב, על להבה קטנה כשעה וחצי.
מכינים מגבת גדולה ספוגה במים קרים ופורסים אותה על השיש. מניחים את הסיר המבושל על המגבת ועוטפים אותו מכל צידיו. מחכים כמה דקות. לאחר מכן מסירים את המגבת, פותחים את הסיר, מצמידים אל פתחו צלחת הגשה רחבה הפוכה והופכים בבת אחת את הסיר והצלחת. מרימים ישר ובזהירות את הסיר ו"עוגת" האורז והבשר תחליק ממנו החוצה.
מגישים חם
מגיש: גן-עדן
מקור: תכניתו של גיל חובב המנה של המדינה
שתף את המתכון