הוראות הכנה
מרכיבים
כ-750 גרם דג נסיכת הנילוס
8 שיני שום חתוכות גס
פלפל ירוק חריף מהגדולים חתוך לטבעות רוחב
½ חבילה כוסברה (למי שאוהב כוסברה אפשר אפילו חבילה שלמה) אתוכה גס
4 פלפל אדום מתוק (או גמבה) חתוך לרצועות
פפריקה מתוקה
מעט כורכום
מלח
3 תפוחי אדמה חתוך לרוחב בעובי של ½ סמ'
אופן ההכנה
לטגן בשמן חצי מכמות השום ,הגמבה, הכוזברה והפלפל החריף
להוסיף פפריקה מתוקה ומעט כורכום
להוסיף את תפוחי האדמה ומים שיגיעו לחצי גובה המצרכים (כאשר נוסיף את הדגים הם יגירו מים והרוטב צריך להיות סמיך)
הפלפל והשום חתוכים
לבשל חצי בישול עד אשר תפוחי האדמה יהיו לא קשים אבל לא רכים (בתהליך הבישול הסופי הם יהיו רכים למאכל)
לאחר חצי הבישול להוסיף מעל תפוחי האדמה את הדגים לשפוך מעליהם את החצי השני של הפלפל השום והכוזברה להוסיף עוד מעט כורכום ופפריקה
לקחת מהרוטב בכף ולצקת מעל הדגים . לסגור את הסיר לעוד כרבע שעה עד אשר הדגים מוכנים ותפוחי האדמה רכים
מגיש:
מקור: משפחה
שתף את המתכון