הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות אורז פרסי לבן יבש
2 תפוחי אדמה גדולים
חצי כוס שמן
תבלינים: מלח, כורכום, זעפרן
אופן ההכנה
משרים את האורז במים ובמלח לשעה בסיר עמוק .
שופכים את האורז שהשרינו לתוך מסננת גדולה מרתיחים מים, בתוך הסיר העמוק , מכניסים לתוכם את האורז ומערבבים. אחרי כ-20 דקות שוב שופכים את האורז עם המים לתוך המסננת.
פורסים תפוחי אדמה לפרוסות עבות, שמים להתייבש לעשר דקות עם מעט מלח.
לוקחים את הסיר הרחב, שמים בו רבע כוס שמן, ועל זה כפית של כורכום ועל זה מניחים את פרוסות תפוחי האדמה ומפזרים מס' חוטי זעפרן. מחממים על אש גבוהה כעשר דקות. כשזה מקבל את הצבע השחום, מנמיכים את האש ושופכים על זה את האורז, שיכבה אחר שיכבה. אחרי שמסיימים לשים את האורז בסיר, מטפטפים על האורז רבע כוס שמן. שמים מגבת נקייה על סיר האורז, מכסים את הסיר עם המכסה וממשיכים לבשל על אש קטנה 20 דקות נוספות.
בסיום פותחים את המכסה, מרימים את המגבת ומשאירים את הסיר פתוח ליציאת האדים לכ-5 דקות.
מגישים חם
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון